Tuesday, April 5, 2011

Dearest wanita bertudung labuh part 1Bismillahirahmanirrahim..
Sebelum segala-galanya aku mulakan, aku nak menghadiahkan hadiah buat antum :

(34: 23). dan tidak berfaedah syafaat di sisi Allah kecuali bagi orang yang telah diizinkan Allah, (maka orang-orang yang hendak memohon syafaat terpaksa menunggu izin itu Dengan penuh perasaan takut dan bimbang) sehingga apabila dihapuskan Allah perasaan takut dari hati mereka (dengan pemberian izin itu) bersukarialah mereka Dengan bertanya-tanyaan sesama sendiri: "Apakah yang telah dititahkan oleh Tuhan kamu?" sebahagian di antara mereka menjawab: "Tuhan telah menitahkan kebenaran"; dan Dia lah jua Yang Maha tinggi keadaannya, lagi Maha besar kekuasaanNya..

Manusia makin terbuka! Setuju? Manusia semakin meringankan tuntutan agama! Manusia makin mudah memperlekehkan tahajjud! Makin mudah memperlekehkan waktu yang ada untuk halaqah! Manusia makin mudah menentang apa yang sudah menjadi fardhu! Nauzubillah~
Apakah mata kita tidak melihat ayat-ayat Allah, lalu kita dustakan setiap yang Allah perintah. Kita mudah lupa!!kita terlalu mudah alpa!!

(36:77.)  tidakkah manusia itu melihat dan mengetahui, Bahawa Kami telah menciptakan Dia dari (setitis) air benih? Dalam pada itu (setelah Kami sempurnakan kejadiannya dan tenaga kekuatannya) maka Dengan tidak semena-mena menjadilah ia seorang pembantah Yang terang jelas bantahannya (mengenai kekuasaan Kami menghidupkan semula orang-orang Yang mati).

Astagfirullahal’azim.. seorang pendusta kita rupanya! Renungkan dalam-dalam! Hari ini dhuha kita sudah lakukan? Hari-hari yang berlalu adakah berlalu dengan tanpa dosa?! Dengan sesempurnanya…
Allah mengarahkan kita.. malang sekali… kita tidak sedar kita asalnya dari Dia!
Allah mengarahkan kita: labuhkan hijabmu, jawab pembantah? oh no!!!this is what we call fashion! Up to date la skit!! Ala, bukan tak tutup, kita kan tutup. Maku nampak warna tubuh, kan?? ..kau nampak lagi kurus macam ni!

Pembantah lagi akan mengejek: alamak! Tangan aku tak de tisu la.. tudung kau kan besar! Bak sini nak  lap tangan!

Pembantah mendesis lagi: eh! Kau ni, bukak je la tudung, aku naik rimas tengok tudung kau besar-besar! Kau tak pakus?aku yang tengok kau pulak pakus tahu?!

Lantas kamu disorak! “ woi! Tudung dah macam kain selimut!” mahu tidak menitis air mata1 disorak begitu dikhalayak ramai. Tapi tidak mengapa, mungkin mereka belum disedarkan Allah..


http://images.ruangmuslimah.multiply.com/image/1/photos/upload/300x300/Rp689woKCmsAAHhzWt41/504408644l.jpg?et=GsmqZ4sk8EDt%2CEv%2CNI%2Bm%2Bw
please never being sad!!! we all have ALLAH!!
Kamu sedih hati duhai seorang perempuan bertudung labuh? Hati kau sakit keraku orang mempermainkan pakaian dan imejmu?  Lalu kamu berfikir, benarkah aku tidak up to date? Benarkah lelaki tidak mendekatiku keraku imej aku yang tampak tak bergaya. Aku tanpa make up, aku tidak tahu apa itu mascara, apa itu eye liner? Tudungmu itu terlalu besar? Terlalu tebal?

Lalu kekadangnya wanita itu mencuba! Ada mata-mata yang sudah melihat!panah!terus panah! Terus panah! Itu tugasnya syaitan. Jiwa itu meronta dalam ingin dan tidak! Mahu mengubah imej. Atau mahu kekal. Terus wajah kau hadapkan pada mereka yang bertudung lagi labuh darimu! Mukanya penuh jerawat! Namun mulutnya selalu basah dengan dakwah! Masya Allah! Perempuan solehah itu sudah bernikah? Mengapa ada lelaki yang mahukannya, padahal wajahnya tidak seindah wajahku! Tahulah kamu.. jodoh itu dan cinta itu tidak melihat wajah! Keraku andai kau percaya pada janji Allah, si dia akan hadir! Sudah tentu andai kau elok imanmu dikurniakan dengan rijal yang soleh! itu kan janji!! Bagaimaku mungkin ada pada jiwa kamu rasa ragu-ragu dengan Tuhan kamu?! Apalah status kamu!hanya hamba! Kamu tahu status hamba didalam Islam bukan? Mengikut! Hatta setiap milikmu itu milik tuanmu, begitulah kamu dengan Tuhanmu!! Allah! Lalu Alhamdulillah kamu kembali kepada jalan yang benar..
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs395.ash2/67318_1538234747602_1586896972_1224388_3121381_n.jpg
indah sesangat bertudung labuh

Usah sedihkan jiwamu dengan kejian orang! Sekalipun kau dijatuhkan dikhalayak ramai! Keraku kita semua bukan belum pernah merasai. Akui itulah dugaannya. Tidak mengapa, andai hari ini kita bertahan dengan pakusnya cuaca , lalu kita tetap melitupkan seluruh aurah kita dengan hijab yang sempurna, Allah akan sejukkan kita dan diakhirat! Allah akan sejukkan kita dikala bahang api neraka itu mendekati mereka! Lalu andai kau juga sayangkan mereka.. bimbingi mereka dengan imej kita! Ya Allah, litupilah kami selalu dengan rahmatMu. Biar kami semua terlindung dari bahang api nerakaMu. Kasihi kami.. kasihi kami… amin~No comments:

Post a Comment